Faculty Staff

Instructor of Microsoft Word

Ο Αμυγδαλάς Θεόδωρος έχει εργαστεί ως καθηγητής σε ΤΕΙ, ΙΕΚ και σε εκπαιδευτήρια ΚΕΚ ως εισηγητής σε προγράμματα απόκτησης Πιστοποίησης Βασικών Δεξιοτήτων Η/Υ, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας. Με σπουδές Γεωπονίας, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ποιότητας έχει ασχοληθεί με ερευνητικές εργασίες που αφορούν την εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής στη Γεωργία, τα συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ISO και με την Ποιότητα Λογισμικού.

Instructor of Joomla

Ο Κώστας Δρούγκας είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει δουλέψει 7 χρόνια σαν σύμβουλος πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα , ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν καθηγητής πληροφορικής στην Β'θμια εκπαίδευση. Το πάθος του με το web development ξεκινάει από το 2007 όταν ξεκίνησε η ενασχολησή του με το Joomla. Στα πλαίσια αυτής της ενασχόλησης είναι συγγραφέας του βιβλίου "Diving in the code of Joomla" (έκδοση Μάιος 2013) όπου εξετάζονται σε βάθος οι προγραμματιστικές δυνατότητες του CMS Joomla, ενώ υπήρξε και ομιλητής στο πρόσφατο Greece JoomlaDay που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα μέσα Ιουνίου στην Αθήνα . Το προσωπικό του sıte βρίσκεται στην διεύθυνση www.effectivesites.gr

Instructor of AutoCAD Architecture

Ο Κωνσταντίνος Φανόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός - Bachelor's Degree in Civil Engineering, Kingston University Upon Thames, London & Master's Degree in Structural Engineering, Surrey University, London. Επιπροσθέτως, είναι κάτοχος από το 2007, του πιστοποιητικού της AutoDesk για το AutoCAD Architecture. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικό και τεχνικό γραφείο, έχει λάβει μέρος σε σχεδιαστικούς διαγωνισμούς όπου έχει διακριθεί, ενώ πλέον διατηρεί το δικό του τεχνικό γραφείο.

Instructor of Photoshop

O Κωσταντίνος Φίσσερ είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφιστικής με μεγάλη εργασιακή εμπειρία στο σχεδιασμό και επιμέλεια περιοδικών, εντύπων μόδας, σχεδιασμού καταλόγων, εξωφύλλων κ.α. Έχει εργασθεί ως συνεργάτης των εκδόσεων Λυμπέρη, Μωυσιάδη και ως υπεύθυνος δημιουργικού στις εταιρείες Ecopaper και Stampa. Από το 1993 εώς και σήμερα διδάσκει προγράμματα Η/Υ στον τομέα γραφικών τεχνών στα τμήματα γραφιστικής, φωτογραφίας, εφαρμοσμένης ζωγραφικής και μεταπτυχιακά τμήματα του ΑΚΤΟ.

Instructor of Dreamweaver

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι Web Developer – IT Trainer. Έχει σπουδάσει πληροφορική στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει προϋπηρεσία στον προγραμματισμό και την κατασκευή ιστοσελίδων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποκομίσει αρκετή εμπειρία όσον αφορά την εκπαίδευση των ενηλίκων στον χώρο της πληροφορικής.

Instructor of Windows, Google Apps

Η Μαίρη Γκλαβά είναι Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και ΗΠΑ στο πεδίο των υπολογιστών και εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας αναλύτρια/προγραμματίστρια. Επίσης, λόγω του πάθους της για τη διδασκαλία, έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην διδασκαλία στελεχών επιχειρήσεων και σπουδαστών και το διδακτικό πεδίο της έχει καλύψει διάφορα θέματα, όπως λογισμικό του Office, λειτουργικά συστήματα, γλώσσες προγραμματισμού, σχεδίαση, υλοποίηση και διαχείριση βάσεων δεδομένων, τεχνολογίες Internet κλπ. Τέλος, έχει συγγράψει δυο βιβλία για τα Windows, Word, Excel, Internet και έχει μεταφράσει πλήθος άλλων.

Instructor of Social Media

Η Κυριακή Ιατροπούλη ασχολείται με το Social Media Μarketing, ως Strategist και Community Manager, από το 2008. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους πελάτες στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι απόφοιτος του τμήματος Interactive Media του Liverpool John Moores University.

Instructor of 3Ds Max, 3Ds Max Mental Ray

Ο Ιωάννης Καστρίτης σπούδασε Computer and Video Games και μεταπτυχιακό στον τομέα του Creative Games στο University of Salford. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής στο πανεπιστήμιο για τους νέους μαθητές πάνω στον τομέα του 3ds max και του Photoshop.Επίσης έχει εργαστεί ως 3d artist σε μία από τις λίγες Ελληνικές video game εταιρίες που υπάρχουν. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με photorealistic rendering και έχει εργαστεί ως freelance artist για ιδιωτικές εταιρίες για την δημιουργία απεικονίσεων εσωτερικών χώρων.

Instructor of Java

Ο Μάριος Κολιός, είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί σε εταιρίες πληροφορικής όπως INTRACOM , Oracle FSS, Intrasoft International στα πλαίσια μεγάλων έργων πληροφορικής του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Instructor of Photography

Ο Βασίλης Μανέας είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου πληροφορικής της Λαμίας, με εξειδίκευση στις Τεχνολογίες Πολυμέσων. Έχει εκπαιδευτική προυπηρεσία σε 2 εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαιδεύτηκε επάνω στην τέχνη της φωτογραφίας την οποία πλέον και εξασκεί επαγγελματικά. Έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον χώρο του ως ένα από τα δυνατά ονόματα, όντας μέλος σε φορείς όπου μέλη είναι μόνο οι καλύτεροι ανα τον κόσμο και έχει λάβει φωτογραφικές διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμους σε υψηλές θέσεις.

Instructor of Autocad

Ο Γιώργος Μουράτης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε 7 χρόνια σε τεχνικό γραφείο σχεδιασμού βιολογικών καθαρισμών εργοστασίων και από το 2002 στην τεχνική διεύθυνση σε βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων. Το AutoCAD αποτελεί το βασικό εργαλείο στην εργασία του όλα αυτά τα χρόνια.

Instructor of Excel, Excel Συναρτήσεις

Ο Γιώργος Μουζεβίρης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε στον ενεργειακό τομέα και στη βιομηχανία στον τομέα των ανελκυστήρων για 10 χρόνια. Από το 2010 είναι καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον τομέα της μηχανολογίας. Είναι εισηγητής τόσο σε σεμινάρια της δια βίου μάθησης ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΟΠΠΕΠ, όσο και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια, ενώ από το Φεβρουάριο του 2012 είναι εισηγητής σε σεμινάρια εκπαίδευσης ενεργειακών επιθεωρητών κτιρίων, θέρμανσης και κλιματισμού. Το excel αποτελεί βασικό εργαλείο στην επαγγελματική του πορεία. Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα σε ποικίλες εφαρμογές, όπως μελέτη κεντρικής θέρμανσης και μελέτη κεντρικού κλιματισμού στον ενεργειακό τομέα, εφαρμογές κοστολόγησης στον τομέα της βιομηχανίας, υπολογισμός ενεργειακής απόδοσης κτιριακού κελύφους κατά την ενεργειακή επιθεώρηση.

Instructor of Microsoft PowerPoint

Η Μαρία Παπασταθοπούλου  σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κατάρτιση της περιλαμβάνει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ καθώς και στην Ηλεκτρονική Μάθηση.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το Social Media Μarketing και εργάζεται ως freelancer Social Media Manager για ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

Instructor of Microsoft Access, WordPress

Ο Σίμος Παράσχου είναι πτυχιούχος του τμήματος εφαρμογών πληροφορικής στην διοίκηση και την οικονομία. Εργάστηκε ώς υπεύθυνος στη δημιουργία και τη διαχείριση πληροφοριακού συστήματος ξενοδοχειακής μονάδας. Στον τομέα του διαδικτύου, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοσελίδων κατασκευαστικών εταιριών. Μετείχε και επιμελήθηκε έρευνες με θέμα «Μηχανές Αναζήτησης Τρισδιάστατων Μοντέλων», «Μέθοδοι Μοντελοποίησης και Προσομοίωσης για Σχεδιασμό Συστημάτων Μηχανικής», «Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Microsoft Access», «Προγραμματισμός Βάσεων Δεδομένων σε Oracle Developer».

Instructor of SQLServer

O Ευστράτιος Παρέλλης είναι Μηχανολόγος/Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου. Έχει πολυετή εμπειρία σε ανάπτυξη και έρευνα εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες, ανάπτυξη βάσεων δεδομένων, ERP, Project & IT Management. Έχει επίσης συμμετάσχει σε projects διεθνούς εμβέλειας ως CIO της Novartis όπου εργαζόταν για 30 συναπτά έτη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως software developer και ερευνητής τεχνολογιών cloud .

Οι επιδείξεις των videos έχουν γίνει από τον Αβραάμ Πολίτη, απόφοιτο του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών στο τμήμα Μηχανικού Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με την δημιουργία λογισμικού. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή πολύπλοκων αλγορίθμων και στην χρήση νέων τεχνολογιών προγραμματισμού. Το 2012 έχει δημιουργήσει την εταιρεία TechPlace.gr η οποία δραστηριοποιείτε στον Σχεδιασμό και Υλοποίηση Λογισμικού για Web, Η/Υ & Smartphones με την χρήση των εργαλείων Drupal, Wordpress, Visual Studio, Eclipse. Επίσης διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία πάνω στον προγραμματισμό και στους αλγορίθμους.

Instructor of Visual Basic

Ο Ηλίας Σκάρος, είναι απόφοιτος πληροφορικής (BSc) από το Oxford Brookes University, με μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στα δίκτυα υπολογιστών. Έχει εργαστεί σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, και έχει πείρα με ένα μεγάλο εύρος γλωσσών προγραμματισμού.

Instructor of C

Ο Ανδρέας Σοϊλεμές, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1987, έλαβε το διδακτορικό του τίτλο το 1995 για τη διατριβή του σχετικά με την ανάπτυξη μετρητικών συστημάτων άμεσης μέτρησης μετεωρολογικών παραμέτρων και ατμοσφαιρικών αναταράξεων. Το πεδίο εξειδίκευσής του είναι τα ηλεκτρονικά, τομέας στον οποίο έχει εργαστεί ως master engineer σε διάφορες γνωστές ελληνικές εταιρείες, ενώ έχει επίσης εργαστεί και ως έκτακτος επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Καβάλας. Έχει 17 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και 14 σε συνέδρια.